Binance CEO: "Markt doet het goed, en echte volume cryptovaluta stuk hoger dan gerapporteerd wordt"

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), stelt dat de markt het goed doet, ondanks de lange neerwaartse trend. Daarnaast zou het werkelijke volume een stuk hoger liggen dan gerapporteerd wordt.

ExchangeBinance

Binance CEO: "Markt doet het goed, en echte volume cryptovaluta stuk hoger dan gerapporteerd wordt"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Zhao deed de uitspraken in een interview bij CNBC's Crypto Trader. Ondanks de lange neerwaartse trend is Zhao nog zeer positief over de markt en over z'n bedrijf, Binance.

“Vergeleken met januari 2018 zijn we zo'n 90% gedaald. We hebben dus ongeveer ééntiende van het handelsvolume van januari. Maar, vergeleken met 1 of 2 jaar geleden, is het handelsvolume nog steeds enorm. Zakelijk doen we het goed, we maken winst, en we hebben een gezond bedrijf”, aldus CZ.

Dat Binance goed boerde was al langer bekend. Mooi om te horen is dat het aantal nieuwe gebruikers dagelijks toeneemt: “Op dit moment zien we een constante stroom van nieuwe aanmeldingen. Iedere dag opnieuw. Het is echt gezond. Het aantal nieuwe gebruikers en de hoeveelheid cryptogeld die we in bezig hebben stijgt gestaag.”

Het gesprek ging ook even over OTC-markten. De volumes die gerapporteerd worden door websites als CoinMarketCap en CryptoCompare zijn afkomstig van exchanges, zoals Binance. Met volume van over-the-counter markten wordt geen rekening gehouden. CZ stelt dat het volume van de totale OTC-markt minimaal even groot is als de volumes op publieke exchanges. Dat zou betekenen dat het totale crypto-volume minstens twee keer zo groot is dan gerapporteerd wordt.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.