Salesforce wint blockchain-patent voor bestrijden spam

Salesforce heeft een patent gewonnen dat beschrijft hoe blockchaintechnologie ingezet kan worden om spam te bestrijden. Het systeem zou kunnen detecteren of er gerommeld is met e-mail, en zou dat bovendien efficiënter kunnen dan huidige systemen.

Bedrijfsleven

Salesforce wint blockchain-patent voor bestrijden spam
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

In het patent staat: “Het systeem kan legitieme berichten beter identificeren en onderscheiden van ongewenste e-mail. Als blockchain goed gebruikt wordt, is het onmogelijk om erop opgeslagen informatie te wijzigen.”

Volgens de auteur van het patent kan het ook ingezet worden om de authenticiteit van andersoortige gegevens te valideren, zoals medische gegevens, of juridische documenten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.