Overheid en universiteiten Maleisië zetten diploma's op blockchain

In Maleisië vormen nepdiploma's een groot probleem. De overheid gaat het gevecht ermee aan en komt met een blockchainplatform waar de diploma’s op opgeslagen worden. Zes universiteiten nemen deel aan het nieuwe systeem.

Adoptie

Overheid en universiteiten Maleisië zetten diploma's op blockchain
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het initiatief is gestart vanwege een toenemend aantal meldingen over valse diploma's. Bovendien is het erg gemakkelijk om via internet aan de neppapieren te komen.

Het platform is ontwikkeld door een team van de International Islamic University (IIUM). Data over de diploma's wordt opgeslagen op de NEM-blockchain. Een diploma kan online geverifieerd worden middels een QR-code. Dat neemt tegelijkertijd een hoop administratief werk weg bij de universiteiten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.