Exit scam: Zuid-Koreaanse exchange Pure Bit ervandoor met $30 miljoen

Het is weer raak. Het lijkt erop dat de mensen achter Pure Bit, een exchange in Zuid-Korea, er vandoor zijn gegaan met 30 miljoen dollar aan geld van gebruikers.

Veiligheid

Exit scam: Zuid-Koreaanse exchange Pure Bit ervandoor met $30 miljoen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Op 9 november kwam een Zuid-Koreaanse nieuwsbron ermee naar buiten. Social media accounts van het managementteam van Pure Bit zijn verwijderd, en gebruikers worden massaal uit chatgroepen verbannen. Het officiële KakaoTalk-account van Pure Bit is hernoemd naar “I’m sorry”.

Eerder dit jaar haalde Pure Bit 30 miljoen dollar op met een ICO. Dat geld zou gebruikt moeten worden om de exchange te bouwen. Nu, enkele maanden na de tokenverkoop, verdwijnt het team met al het geld.

Naar verluid heeft Pure Bit een poging gedaan om een deel van het geld te verkopen via Upbit. Na het signaleren van deze poging heeft Upbit het account bevroren en het geld veilig gesteld.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.