China updatet blockchain rankings, bitcoin op plek 19

Recent publiceerde China via de CCID de laatste blockchain rankings. Bitcoin is verder gezakt, naar plek 19. Qua technologie en toepasbaarheid kan het volgens de CCID nog een stuk beter.

MarktBitcoin

China updatet blockchain rankings, bitcoin op plek 19
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

In China worden cryptovaluta op het moment strikt gereguleerd. Veel media spreken sinds september 2017 over een "ban". Toch houdt de overheid de cryptomarkt goed in de gaten, en komen er zo nu en dan berichten naar boven waaruit blijkt dat China zelf ook bezig is met de onderliggende technologie.

Deze week kwam de CCID met de zesde editie van China's blockchain ratings. EOS voert de lijst aan, gevolgd door Ethereum en Bitshares. Bitcoin vinden we terug op plek 19, achter Cardano, en voor Verge.

Projecten worden beoordeeld op technologie, toepasbaarheid en creativiteit (of innovatie). In de laatste categorie scoort bitcoin het hoogst. Op de technologie en toepasbaarheid heeft de CCID kennelijk nog wat aan te merken op bitcoin.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.