Analyse: Amerika heeft zo'n 200.000 bitcoin in beslag genomen, wereldwijd meer dan 450.000 BTC

De totale hoeveelheid in beslag genomen bitcoin is nu ongeveer 453.000, ongeveer 2,6% van de totale hoeveelheid in circulatie. Het meeste is verkocht (en mogelijk weer in circulatie gebracht) via veilingen.

RegelgevingBitcoin

Analyse: Amerika heeft zo'n 200.000 bitcoin in beslag genomen, wereldwijd meer dan 450.000 BTC
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Meer dan 85% van het totaal komt van twee zaken: Silk Road en SELEC. Silk Road was goed voor zo'n 175.000 BTC. SELEC staat op nummer 1, met ongeveer 213.000 BTC.

De Amerikaanse overheid heeft op dit moment minimaal 4.100 BTC in bezit, maar zeker niet meer dan 10.000 BTC. Het zijn allemaal munten die in beslag genomen zijn, in meer dan 100 verschillende zaken. In totaal gaat het om zo'n 200.000 BTC, waarvan het merendeel is verkocht, voor een gemiddelde prijs van $780 per BTC.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.