Seagate neemt IBM's blockchain in gebruik in strijd tegen namaakschijven

Seagate gaat IBM’s blockchain gebruiken om de authenticiteit van harde schijven te waarborgen. Het systeem moet de omloop van namaakschijven aanpakken en helpen bij het geven van ondersteuning op de hardware.

Adoptie

Seagate neemt IBM's blockchain in gebruik in strijd tegen namaakschijven
0%
De redactie
Door De redactie

Zowel IBM als Seagate verwachten niet dat het probleem geheel verdwijnt, maar zien het wel als stap vooruit. Bepalen of iets echt is of namaak is moeilijk, zeker omdat bedrijven vaak weigeren om specifieke data vrij te geven over hun producten.

Als het aan IBM ligt, gaan meer elektronicaproducenten de technologie inzetten: “We hebben de oplossing aan een aantal fabrikanten laten zien, niet enkel van harde schijven, maar ook van andere elektronica. Veel wachten op een standaardaanpak. Het goede nieuws is dat de elektronica-industrie goed is in het zetten van standaarden.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.