Poloniex verwijdert trading fees USD Coin

Crypto exchange Poloniex heeft de trading fees voor de stablecoin USD Coin op 0 gezet. De reden: een boost geven aan het handelsvolume. Poloniex is sinds februari dit jaar eigendom van Circle; hetzelfde bedrijf dat eerder dit jaar met USDC op de proppen kwam.

Exchange

Poloniex verwijdert trading fees USD Coin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Volgens Circle is er op dit moment zo'n 130 miljoen dollar aan USD Coin op de markt. Dat zou exponentieel moeten groeien. Toch is het maar de vraag of dat lukt. Het aantal stablecoins groeit gestaag, en de onderlinge concurrentie neemt flink toe.

Op Poloniex is het ook mogelijk om Tether te gebruiken, maar de vraag is hoe lang dat zo blijft. Voor het gebruik van Tether betaal je nog wel de gebruikelijke trading fees.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.