Japans cybersecurity-bedrijf komt met blockchain scanner

De cybersecurity-tak van het Japanse Nomura Research Institute (NRI) komt met een tool die blockchains veiliger moet maken.

Bedrijfsleven

Japans cybersecurity-bedrijf komt met blockchain scanner
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Zo kan het smart contracts scannen op kwetsbaarheden en de eigenaar ervan op de hoogte stellen. NRI gaat samenwerken met ConsenSys om de mogelijkheden van de beveiligingssoftware te verbreden.

Tom Lindemann van ConsenSys: “We zijn van plan om nauw samen te werken. Om smart contract analyse te automatiseren, bijvoorbeeld. Het doel is om Ethereum veiliger te maken voor gebruikers en bedrijven wereldwijd.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.