Exchange BTCC trekt stekker uit mining pool

De in Hong Kong gevestigde exchange BTCC (voorheen BTC China) stopt z’n mining pool. De reden: “zakelijke en strategische aanpassingen”. Waarschijnlijk leverde het te weinig op.

Exchange

Exchange BTCC trekt stekker uit mining pool
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De pool bestond sinds 2014. In juni was het nog verantwoordelijk voor 1,1% van BTC’s hashing power, maar op het moment van schrijven is de geleverde rekenkracht te laag om nog terug te zien op blockchain․info.

BTCC heeft alle miners gevraagd om hun rekenkracht voor 15 november aan een andere pool te leveren. Vanaf die datum gaan de servers down. Vanaf 30 november houdt de pool officieel op te bestaan.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.