Eén op de vijf Britten: "bitcoin wordt net zo gewoon als cash nu is"

YouGov heeft onderzoek gedaan naar cryptovaluta onder de Britten. Eén op de vijf ziet bitcoin net zo gewoon worden als cash nu is.

RegionaalBitcoin

Eén op de vijf Britten: "bitcoin wordt net zo gewoon als cash nu is"
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Zoals in bijna alle onderzoeken naar voren komt, blijkt de jonge generatie het meest van cryptovaluta af te weten. De meeste kopers van cryptovaluta vallen in de leeftijdsgroep 18-24 jaar, gevolgd door de groep 25-34 jaar.

Ander feitje: bijna alle Britten hebben van bitcoin gehoord, maar snappen het nog niet. Dat is onder andere een bron van scepsis ten aanzien van de toekomst van bitcoin en andere gedigitaliseerde assets. Werk aan de winkel dus!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.