"Nederlandse blockchainprojecten blijven steken in testfase"

Ondanks hoge verwachtingen blijft blockchain in Nederland nog vaak steken in de testfase, aldus de Volkskrant. Hype en privacy zijn de grootste struikelblokken.

Regionaal

"Nederlandse blockchainprojecten blijven steken in testfase"
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Volgens de krant is hype is een probleem omdat bedrijven voor blockchaintechnologie kiezen terwijl ze eigenlijk beter af zijn met andere tools. Privacywetgeving bemoeilijkt het gebruik van blockchain omdat "niemand kan garanderen dat [gegevens] niet vroeg of laat toch op straat komen te liggen."

De toon van het artikel haakt aan op wat we vaker zien in conventionele media. Blockchain als concept wordt weggezet als tijdelijke opleving die waarschijnlijk niet levensvatbaar is. Dat er wereldwijd grote stappen worden gezet, ook op het gebied van privacy, wordt achterwege gelaten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.