Nederlands beursplatform Nxchange gaat samenwerken met Zwitserse beurs Lykke

Nxchange en Lykke kondigen in een persbericht hun nieuwe samenwerking aan. Naar eigen zeggen gaan ze de “de beurs van de toekomst” bouwen.

Exchange

Nederlands beursplatform Nxchange gaat samenwerken met Zwitserse beurs Lykke
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Lykke neemt een minderheidsbelang in Nxchange en zal naast een forse kapitaalinjectie, kennis en ervaring op het gebied van financial engineering, het tokenizen van effecten, blockchain-technologie, wallet structuren en smart contracts inbrengen.

Nxchange zal vanuit haar kant kennis over regelgeving inbrengen op het gebied van compliance en governance rond noteringsvereisten. Dit zorgt ervoor dat bedrijven over de hele wereld hun effecten kunnen aanbieden aan een veel bredere beleggersmarkt. Tegelijkertijd krijgen beleggers toegang tot meer investeringsmogelijkheden.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.