Betrapt: Chinese leraren minen ether op school

Twee docenten in China vonden het een goed idee om elektriciteit van school te gebruiken om ether te minen. Op een slaapzaal werden 9 miners gevonden.

RegionaalEthereum

Betrapt: Chinese leraren minen ether op school
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Volgens een lokaal nieuwsbureau had de school al een tijdje last van een traag intern netwerk en een verhoogde energierekening. In eerste instantie werd aan overmatig gebruik van de airco gedacht. Later bleek dat de docenten 9 grote computers op school hadden geplaatst om ether mee te minen.

In totaal is voor meer dan $2.000 aan elektriciteit verbruikt. De reden dat de computers op school zijn geplaatst: thuis werd het te duur. Tja...

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.