Voorzitter CFTC: Distributed Ledger Technology kan toezichthouders helpen

Christopher Giancarlo (CFTC-voorzitter) sprak over het gebruik van distributed ledger technology (DLT) om juridische procedures mee te automatiseren.

Regelgeving

Voorzitter CFTC: Distributed Ledger Technology kan toezichthouders helpen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Giancarlo deed de uitspraak in een speech tijdens de Fintech Week Conference. Hij noemt dit type automatisering "quantitatieve regulatie". Hij stelt dat toezicht houden op financiële markten erdoor vereenvoudigd wordt, en de kosten ervan worden verlaagd. Giancarlo:

“We zien de dag voor ons waarin wetboeken zijn gedigitaliseerd, en nakoming daarvan geautomatiseerd is, of ingebouwd in bedrijfsprocessen met smart contracts. Dat rapportages daarover realtime worden gedaan via DLT-netwerken. De machines bij de CFTC kunnen juridische eisen automatisch doorgeven, en ontvangen gegevens consumeren en analyseren.”

Concreet noemde Giancarlo als voordeel dat de CFTC data in realtime zou kunnen analyseren. Daardoor zou het makkelijker worden om de impact van (nieuwe) regelgeving te meten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.