Voormalig eigenaar Etherdelta schikt met de SEC

Zachary Coburn is door de SEC op het matje geroepen. Volgens de waakhond heeft hij sectie 5 van de Exchange Act geschonden: onrechtmatige handel in securities. Coburn gaat na betaling van een (flinke) boete vrijuit.

Regelgeving

Voormalig eigenaar Etherdelta schikt met de SEC
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Diverse media spreken van een aanklacht of vervolging. Dat is onjuist. Coburn is beschuldigd van strafbare feiten, maar heeft een schikking ingediend. Dat voorstel is geaccepteerd door de SEC:

Voorafgaand aan de rechtsvervolging, heeft de respondent een schikking ingediend. De commissie [SEC] is daarmee akkoord gegaan.

Met andere woorden: het is uitgelopen op een schikking. In totaal betaalt Coburn een kleine $400.000 aan boetes.

Of Coburn nu wel of niet toegegeven heeft, blijft onduidelijk. In een persbericht van de SEC stelt de waakhond dat Coburn niet toegeeft of ontkent: “Zonder de bevindingen toe te geven of te ontkennen, gaat Coburn akkoord met de order en betaalt in totaal een boete van $388.000. In het rapport (PDF) van de SEC staat echter meermaals dat Coburn met alle bevindingen van de SEC akkoord gaat: “de bevindingen in dit bevel zijn waar en toegegeven door Coburn”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.