Volatiliteit bitcoin futures op laagste punt ooit

Een nieuw record, volgens een analist van Cboe Global Markets. In oktober lag de volatiliteit van XBT-futures op 6,6%, flink lager dan 't gemiddelde van 15,65%.

MarktBitcoin

Volatiliteit bitcoin futures op laagste punt ooit
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Kevin Davitt van Cboe: "Het blijkt dat XBT-futures en cryptovaluta in het algemeen erg langzaam bewegen. De week van 26 oktober was het minst volatiel sinds de introductie van de futures een jaar geleden."

Volgens Davitt is het gegeven dat cryptovaluta zich anders gedragen dan andere asset classes een belangrijke verhaallijn in de industrie. Dat de volatiliteit in crypto afneemt en in reguliere markten toeneemt, maakt het volgens Davitt enkel interessanter.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.