Scammer op Twitter haalt $180.000 op in minder dan 24 uur

De bekende cryptoscam: stuur wat geld op, en krijg er meer voor terug. Je hoeft de gulle gever enkel op z'n blauwe ogen te geloven. Nooit doen!

Veiligheid

Scammer op Twitter haalt $180.000 op in minder dan 24 uur
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Helaas was het deze week weer raak. Elon Musk zou 10.000 BTC weggeven aan iedereen die tussen de 0,1 en 2 BTC overmaakt naar een bepaald adres. Niet dus. Het bleek een geverifieerd nepaccount te zijn die zich voordeed als Musk. Op het moment van schrijven is al meer dan 180.000 dollar opgehaald.

Om het nog wat pijnlijker te maken, bleek de tweet ook via Twitter Ads uitgelicht te worden aan een breed publiek. Er is daarom ook kritiek op het verificatiesysteem van Twitter gekomen.

Twitter probeert het probleem wel te verkleinen. Woordvoerder Liz Kelley: “De afgelopen weken is het aantal impressies met een veelvoud van 10 afgenomen. Dat komt omdat we investeren in tools die pro-actief spam en malafide activiteit detecteren. Er is een significante verbetering zichtbaar. In de meeste gevallen wordt dit type activiteit gesignaleerd voordat het gerapporteerd wordt.”

Nogmaals: Nooit. Aan. Meedoen!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.