Centrale bank China wil bereik van gratis cryptomunten indammen

De centrale bank van China heeft z’n oog gericht op airdrops - cryptovaluta die gratis verdeeld worden. De bank ziet airdrops als verhulde ICO’s.

Regelgeving

Centrale bank China wil bereik van gratis cryptomunten indammen
0%
De redactie
Door De redactie

Ook deze berichtgeving komt naar buiten onder de vlag van bescherming van gebruikers en investeerders. Waarom gratis cryptomunten een risico zijn, is niet helemaal helder. Mogelijk speelt marktmanipulatie een rol: "Deze bedrijven gebruiken speculatie in de secundaire markt om de prijs van de tokens op te drijven en daar zelf profijt van te hebben."

Het wordt overigens steeds ingewikkelder voor de People's Bank of China om de cryptomarkt in de gaten te houden. Bedrijven verhuizen weg uit China, om vervolgens via tussenpersonen dezelfde diensten vanuit het buitenland te leveren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.