"Het is tijd voor “online voting” in Amerika"

Alex Tapscott stelt dat blockchaintechnologie de deur opent voor online verkiezingen. Volgens Tapscott verhoogt het de betrokkenheid, en helpt het vertrouwen in de democratie te herstellen.

Adoptie

"Het is tijd voor “online voting” in Amerika"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Helemaal onbevooroordeeld is Tapscott als directeur van het Blockchain Research Institute niet. Maar het is goed om een redelijk genuanceerd opiniestuk op de website van de New York Times terug te zien. Tapscott:

“Stemmen via blockchain zorgt voor privacy voor het individu, en verbetert de transparantie van het systeem als geheel. Stemsystemen worden minder kostbaar, efficiënter, en toegankelijker. Bovendien sluit het de deur voor onderdrukking, fraude, en beschuldiging van fraude.”

In Nederland wordt de mening van Tapscott nog niet gedeeld. Zo vertelde Jaap-Henk Hoepman van de Radboud Universiteit in juli de Tweede Kamer dat "blockchain voor grote nadelen in het verkiezingsproces zorgt".

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.