Goedkope energie in Paraguay trekt bitcoin miners aan

Een stad in Paraguay is in korte tijd een hotspot geworden voor bitcoin miners. De waterkrachtcentrale daar levert een overschot aan elektriciteit en dat drukt de prijs ervan.

RegionaalBitcoin

Goedkope energie in Paraguay trekt bitcoin miners aan
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Niet iedereen is er blij mee. Zo zou overtollige energie ook gebruikt kunnen worden in ontwikkelingsgebieden. Of geleverd kunnen worden aan opkomende industrie in het land. Er is wel een probleem: het elektriciteitsnetwerk kan al die energie nog niet aan.

Hoe dan ook, het is nu een welkome boost voor de (lokale) economie van het Zuid-Amerikaanse land. Een zakenman ziet het als oplossing voor financiële problemen: "in een periode van 10 jaar kan er met mining zoveel geld gegenereerd worden dat alle externe schulden van Paraguay ermee afbetaald kunnen worden".

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.