Bitstamp verhoogt snelheid met technische upgrade

Bitstamp krijgt een nieuwe matching engine, de kern van de exchange die vraag een aanbod met elkaar verbindt. De update is gericht op snelheidsverbetering.

Exchange

Bitstamp verhoogt snelheid met technische upgrade
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

De nieuwe matching engine is ontwikkeld door Cinnober. De CTO van Bitstamp vertelt erover:

“De snelheid waarmee we orders aan elkaar kunnen koppelen wordt 1.250 keer sneller. De doorvoersnelheid neemt met 400 keer toe. Deze toename in snelheid zorgt ervoor dat ons platform eventuele toename van vraag eenvoudig aankan.”

Of ze deze cijfers daadwerkelijk gaan halen is nog afwachten. Maar het klinkt als een prima voorbereiding op de volgende bull market!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.