SEC-directeur: "Eenvoudige regelgeving voor cryptovaluta komt binnenkort"

De SEC heeft verduidelijking van regelgeving rondom cryptovaluta beloofd. Binnenkort komt de waakhond met regels en voorschriften in “plain english”.

Regelgeving

SEC-directeur: "Eenvoudige regelgeving voor cryptovaluta komt binnenkort"
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

SEC-directeur William Hinman kwam met het nieuws tijdens de Fintech Week in Washington. De nieuwe richtlijnen moeten ontwikkelaars van tokens helpen bepalen of hun token een security is of niet. Zijn ook deze richtlijnen onduidelijk, is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met een medewerker van de recent opgerichte FinHub van de SEC.

Dit is de uitspraak van Hinman op de conferentie:

“We gaan ook voor meer richtlijnen zorgen. Het idee is een eenvoudig Engels instrument waar mensen naar kunnen kijken om erachter te komen of ze wel of geen securities aanbieden. Iedereen zou op die manier z'n zaken goed moeten kunnen regelen.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.