De ICO-klas van 2017: een update van Ernst & Young

Vorig jaar in december analyseerde Ernst & Young de top 141 ICO’s. Samen waren die goed voor 87% van al het opgehaalde geld. Een jaar later keken ze opnieuw naar deze groep ICO’s: hoe hebben ze gepresteerd?

Markt

De ICO-klas van 2017: een update van Ernst & Young
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Wat blijkt:

  • 86% van de geanalyseerde ICO’s wordt nu onder de ICO-prijs verhandeld.
  • Een investeerder in al deze ICO’s zou nu 66% van z’n investering kwijt zijn.
  • Voor 30% van de ICO’s geldt dat het uitgegeven token nagenoeg alle waarde heeft verloren.
  • Slechts 29% van deze ICO’s hebben producten of prototypes; slechts 13% meer dan vorig jaar.
  • De meest winstgevende ICO’s waren gericht op blockchain-infrastructuur, maar zijn allemaal niet in de buurt gekomen van Ethereum.

Het is opvallend dat een jaar later nog steeds 71% van de bekeken ICO's niet verder zijn dan een idee. En om het nog wat smeuïger: veel ICO's die wél tot een product zijn gekomen, hebben naderhand de rol van hun token verkleind. Je zou kunnen stellen dat ze daarmee hun ICO-investeerders aan hun lot overlaten.

Hoewel EY vooral met negatieve bevindingen komt, hebben ze ook een aspect gevonden van aanhoudende groei: activiteit van ontwikkelaars. Geschat wordt dat Ethereum nu meer dan 250.000 ontwikkelaars heeft. Dat is 657% meer dan het platform op nummer 2: NEO.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.