Neufund, Malta Stock Exchange, en Binance bouwen samen DEX voor security tokens

Drie maanden geleden kondigde Neufund aan samen te werken met de overheid van Malta om te helpen bij de transformatie naar Blockchain Island. Het Duitse fundraising platform zet nu de volgende stap. 

ExchangeBinance

Neufund, Malta Stock Exchange, en Binance bouwen samen DEX voor security tokens
0%
De redactie
Door De redactie

Equity tokens

Equity tokens vertegenwoordigen een subset van de zogeheten security tokens. Ze representeren het eigendom van een asset, zoals schuld, of een aandeel in een bedrijf. Door blockchaintechnologie en smart contracts te gebruiken kan een bedrijf de traditionele IPO (primaire emissie) overslaan, en aandelen en stemrechten uitgeven via de blockchain - een Equity Token Offering (ETO).

Neufund is een Duits bedrijf dat ETO's faciliteert. In de kern is Neufund een blockchainprotocol voor het uitgeven van securities. Zelf schrijven ze:

Een ETO is een hybride investeringsmodel, die de voordelen van een IPO, ICO, en een VC-ronde combineert. Het gaat doorgaans hand in hand met een campagne of roadshow om potentiële investeerders te informeren.

DEX voor securities

Gisteren werd bekendgemaakt dat Neufund gaat samenwerken met de Malta Stock Exchange en Binance. Het doel is om samen een gereguleerde decentrale exchange te bouwen voor het verhandelen van equity tokens. Alledrie de bedrijven gaan pilotprojecten draaien in voorbereiding op de lancering van een globaal toegankelijk platform.

Neufund claimt dat het hiermee het eerste gereguleerde platform wordt voor de uitgifte van security tokens. Dat zou een belangrijke stap zijn. Volgens CapLinked bereikt de markt van equity tokens alleen al in 2020 een grootte van $1.000.000.000.000.

Inmiddels zijn er al 7 bedrijven die hebben besloten om hun ETO te gaan houden in samenwerking met Neufund, waaronder de Founders Bank, Brille24, Blockstate, en Emflux Motors.

Het idee is dat Binance de technologie gaat leveren voor het verhandelen van de securities. Chanpeng Zhao (CEO) reageert:

We zijn blij dat we kunnen samenwerken met Neufund. Samen kunnen we een ecosysteem bouwen om securities uit te geven en verhandelen op een blockchain. De aankondiging van vandaag luidt een nieuw hoofdstuk in voor Binance.

Malta's Stock Exchange biedt Neufund de mogelijkheid mee te draaien in MSX. MSX is een broedplaats voor financiële technologie van de exchange. Joseph Portelli (voorzitter) heeft een soortgelijk verhaal als Zhao — ook Portelli is blij om mee te kunnen werken aan de toekomst van securities.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.