Zwitserse aandelenbeurs SIX lanceert crypto exchange

SIX, het bedrijf achter de Zwitserse aandelenbeurs, heeft aangekondigd dat ze begin 2019 een volledig gereguleerd handelsplatform voor cryptovaluta gaan lanceren. Ze voorzien hiermee in de infrastructuur die institutionele beleggers nodig hebben om toe te treden.

Exchange

Zwitserse aandelenbeurs SIX lanceert crypto exchange
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Volgens de CEO van SIX is crypto "here to stay", en luidt het een nieuw tijdperk in voor de financiële wereld:

“Dit is het begin van een nieuw tijdperk voor de infrastructuur van kapitaalmarkten”, aldus Jos Dijsselhof, de CEO van SIX. “Voor ons is het meer dan duidelijk dat wat er gebeurt in de markt blijvend is, en de toekomst van onze industrie definieert.”

Thomas Zeeb van SIX benadrukt dat regulatie moet zorgen voor veiligheid, stabiliteit, transparantie en verantwoording. Afwezigheid daarvan zorgt voor gebrek aan vertrouwen. SIX werkt daarom nauw samen met de Zwitserse nationale bank en de toezichthouder FINMA om de eerste volledig gereguleerde crypto-exchange te realiseren.

SIX wil het platform in de eerste helft van 2019 lanceren:

Het nieuwe platform van SIX, die in de eerste helft van 2019 gelanceerd moet worden, faciliteert handel, financiële afwikkeling, en bewaardiensten voor digitale valuta, zoals Bitcoin en ICO-tokens.

Business Insider ziet dat institutionele beleggers zich klaarmaken om de cryptomarkt te betreden:

Investeerders en ondernemers in de cryptowereld zeggen dat institutionele investeerders de infrastructuur voorbereiden die nodig is om deel te nemen aande markt. Denk aan accounts om mee te handelen, en bewaardiensten om investeringen veilig te kunnen bewaren.

SIX is niet de enige die cryptovaluta toegankelijk wil maken voor institutionele beleggers. Zo werd eerder deze week Coinbase Custody gelanceerd, en kondigde Bittrex aan dat ze samen met invest.com een betrouwbaar en veilig nieuw handelsplatform in Europa gaan lanceren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.