Coinbase Custody officieel gelanceerd

In mei schreven we al over de producten die Coinbase lanceert voor institutionele beleggers. Vandaag is Coinbase Custody officieel gelanceerd, en is de eerste storting inmiddels een feit.

ExchangeCoinbase

Coinbase Custody officieel gelanceerd
0%
De redactie
Door De redactie

Coinbase Custody is een dienst ter bewaring van digitale assets waarbij de nadruk ligt op veiligheid en traceerbaarheid. Denk aan audit trails, IP whitelists, en verschilende financiële limieten. Volgens Coinbase is het gebrek aan zo'n product een belangrijke reden waarom instituten nog niet deelnemen aan de cryptomarkt:

In gesprek met deze instellingen horen we dat het gebrek aan goede bewaarders van digitaal geld het belangrijkste bezwaar is om aan de markt deel te nemen. Ze hebben daarin een betrouwbare partner nodig. Het geld moet veilig opgeslagen staan.

Naar schatting van Coinbase zelf staat er zo'n 10 miljard dollar klaar om de markt in te vloeien.

Afgelopen week is volgens Coinbase de eerste storting geaccepteerd. En vandaag heeft Coinbase aangekondigd dat het officieel de deuren open heeft gezet voor nieuwe klanten. De komende weken gaan meer (grote) klanten gebrhuik maken van het systeem, zoals hedge funds, exchanges, en ICO-teams.

Regulatie

Coinbase kan bijh het aanbieden van de diensten gebruik maken van hun partner Electronic Transaction Clearing (ETC). De ETC is geregistreerd bij de SEC en lid van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA). Daarmee komt Coinbase tegemoet aan eisen die grote investeerders stellen aan hun deelname aan financiële markten.

De volgende stap

Coinbase Custody is nu gericht op klanten in de Verenigde Staten en Europa. Het doel is om voor het eind van dit jaar de dienst ook in Azië te kunnen aanbieden. Daarnaast wordt er aan nieuwe features gewerkt. Denk aan:

  • Ondersteuning voor meer crypto assets. Op dit moment ondersteunt Custody enkel BTC, ETH, LTC, en BCH. Die selectie moet breder worden.
  • Flexibelere toegang tot fondsen. Op dit moment is het product gericht op cold storage, maar daar moeten zogeheten hot wallets bij komen.
  • Bouw van andere crypto features. Op de langere termijn wilt Coinbase dat ook de grote investeerders gebruik kunnen maken van features als Proof-of-Stake, en distributed governance.

Mocht je als institutionele belegger geïnteresseerd zijn in de diensten van Coinbase, kan je je hier aanmelden om meer informatie te ontvangen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.