Facebook staat crypto-advertenties deels weer toe

Facebook laat weten dat het advertenties gerelateerd aan cryptovaluta onder bepaalde voorwaarden weer toestaat. In januari nam Facebook de beslissing om alle crypto-advertenties van het platform te verbannen. Die beslissing wordt hiermee deels teruggedraaid.

Bedrijfsleven

Facebook staat crypto-advertenties deels weer toe
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Voorwaarden

Facebook gaf in januari aan dat het de advertenties van het platform af wilde hebben ter bescherming van consumenten. Er was namelijk twijfel aan de betrouwbaarheid van veel bedrijven in de cryptowereld.

Facebook geeft aan dat alleen advertenties van cryptocurrencies toegestaan zijn als ze gerelateerd zijn aan door Facebook goedgekeurde valuta. Advertenties rondom ICO’s zijn nog steeds verboden.

Strenger toezicht

Facebook geeft in hun verklaring aan dat de keuze om helemaal géén advertenties meer toe te laten te drastisch was. Bovendien lopen ze daar inkomsten mee mis. Ter ondersteuning van de nieuwe regelgeving is een nieuw screeningsproces in gebruik genomen die het moeilijker maakt voor oplichters om er winst uit te halen.

Er wordt adverteerders onder andere gevraagd naar licenties en achtergrondinformatie van het bedrijf waar advertenties voor geplaatst worden. Facebook erkent dat er door deze screening ook bedrijven uitgesloten kunnen die goede intenties hebben. Rob Leathern, Product Management Director bij Facebook:

We luisteren naar feedback, kijken hoe dit beleid werkt, en bestuderen de technologie, zodat we, als dat nodig is, het beleid geleidelijk aan kunnen verbeteren.

Nadat Facebook besloot om geen cryptocurrency advertenties meer toe te laten volgde Google met een vergelijkbare maatregel. Het is niet duidelijk of bij Google ook het voornemen leeft om de regels rondom cryptovaluta te versoepelen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.