Zuid-Koreaanse overheid investeert 180 miljoen euro in blockchain

De Zuid-Koreaanse minister van wetenschap en ICT maakt in de komende 4 jaar bijna 180 miljoen euro vrij om nieuwe en bestaande blockchain-projecten groot te maken.

Markt

Zuid-Koreaanse overheid investeert 180 miljoen euro in blockchain
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Het geld zal worden besteed aan ontwikkeling van kennis en bedrijvigheid:

Volgens een officiële aankondiging van het ministerie, hebben 10.000 blockchain-professionals en 100 bedrijven baat bij het nieuwe initiatief. Daarnaast wordt het aantal bestaande blockchain-pilots uitgebreid. Zes ervan worden gecommercialiseerd.

Het doel is om concurrerender te worden in blockchain technologie ten opzichte van de Verenigde Staten, Europa, Japan en China. Het Koreaanse technologie-instituut IITP heeft becijferd dat het land zo'n 2,4 jaar achterloopt op de Verenigde Staten.

Het niveau van Korea's blockchainsector is 76,4% van die van de VS. Korea loopt ongeveer 2,4 jaar achter op de VS. Ter vergelijking, Europa, Japan, en China zijn beoordeeld op respectievelijk 96%, 84,4%, en 78,9%.

De Nederlandse overheid heeft nog geen specifiek blockchain-budget vrijgemaakt, maar staat geenszins langs de zijlijn.

Ze neemt deel aan de Dutch Blockchain Coalition, waarin ministeries, universiteiten, banken, juristen en IT-bedrijven samenwerken om te onderzoeken wat blockchain kan betekenen. Via de WBSO is er belastingvoordeel voor bedrijven die innovatief speur- en ontwikkelingswerk doen. En de belastingregels voor particuliere investeerders zijn mild en duidelijk.

We zijn benieuwd of meer overheden zich op deze manier gaan bemoeien met de concurrentiepositie van hun land. Geld voor professionalisatie en ontwikkeling van kennis is hoe dan ook goed voor blockchain en crypto!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.