Schiphol eerste Europese luchthaven met bitcoin geldautomaat

Reizigers op Schiphol kunnen vanaf nu voor vertrek resterende euro’s inwisselen voor bitcoin of ethereum. Op Schiphol Plaza is een bitcoin-automaat geplaatst. Schiphol is de eerste luchthaven in Europa die deze dienst aanbiedt.

AdoptieBitcoin

Schiphol eerste Europese luchthaven met bitcoin geldautomaat
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Schiphol heeft ervoor gekozen de automaat te plaatsen voor reizigers die regelmatig tussen verschillende continenten reizigen:

Schiphol is continue bezig met innovaties en het bieden van een optimale dienstverlening voor passagiers. Met de Bitcoin-automaat wordt gehoopt intercontinentale reiziger te bedienen zodat zij ‘lokale’ euro’s makkelijk kunnen inruilen voor ‘mondiale’ Bitcoin of Ethereum. De Bitcoin-automaat blijft tot het einde van 2018 staan en daarna wordt onderzocht of deze dienst in de behoefte van de reizigers voorziet.

De geldautomaat bevindt zich in aankomsthal 2 op Schiphol Plaza, tegenover La Place Express en het I Amsterdam Visitor Centre. Je kunt euro’s inwisselen voor BTC of ETH en omgekeerd. De coins worden direct in je wallet gestort. Het maximale bedrag dat je kan inwisselen is € 100,-.

Byecoin is de leverancier van de geldautomaat op Schiphol. Per transactie worden vaste kosten in rekening gebracht ter hoogte van € 5,-.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.