Bittrex voegt Ether/USD handelspaar toe

Cryptocurrency exchange Bittrex heeft zojuist aangekondigd dat het ETH/USD als handelspaar toevoegt. Het is het vierde crypto/fiat handelspaar dat beschikbaar is op de 22e exchange van de wereld. 

ExchangeEthereum

Bittrex voegt Ether/USD handelspaar toe
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Eind mei kondigde Bittrex aan de handel in fiatgeld te gaan ondersteunen. In eerste instantie ging dat om de handelsparen BTC/USD, USDT/USD, en TUSD/USD. CEO Bill Shihara legt uit waarom:

De uitbreiding van de belangrijskte digitale valuta met fiatmarkten zou de adoptie ervan moeten versnellen. Klanten hebben nu meer mogelijkheden om tot aankoop over te gaan, in een veilige, robuuste, en betrouwbare omgeving met hoge liquiditeit.

Vooralsnog hebben alleen zakelijke klanten toegang tot de op fiat gebaseerde handelsparen. Vandaag kondigt Bittrex de volgende fase aan in de uitrol: ze gaan de eerste groepen normale klanten uitnodigen om deel te nemen aan de USD-markten, en ze voegen ETH/USD toe als beschikbare handelspaar.

In eerste instantie zijn zogeheten retail customers beperkt tot de Amerikaanse staten Washington, California, New York, en Montana. De komende weken wordt de groep klanten uitgebreid.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.