6 munten verantwoordelijk voor 70% van het handelsvolume

Er staan inmiddels meer dan 1600 munten op CoinMarketCap. In totaal zijn er 36 biljoen tokens in omloop, en wordt er dagelijks voor 12 miljard dollar verhandeld. Toch is het volume op de meeste tokens zeer laag, of zelfs niet bestaand.

Markt

6 munten verantwoordelijk voor 70% van het handelsvolume
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Wat ten eerste opvalt, is dat om en nabij 70% van het totale volume veroorzaakt wordt door 0,36% van de munten. Bitcoin, bitcoin cash, ether, ripple, en litecoin zijn verantwoordelijk voor 55% van het volume. De tether vult de grote 6 aan met 17% van het volume.

Verder blijkt dat 50% van de tokens een dagvolume heeft van minder dan $10.000. Een derde van alle tokens zelfs minder dan $1.000. Op 104 munten is geen enkele activiteit geregistreerd.

De koers van de meeste munten blijkt nog gekoppeld te zijn aan de pieken en dalen van de bitcoin. Op het moment van schrijven lijkt de koers van BTC enigszins te stabiliseren rond de $6.700, zo'n $300 hoger dan gisteren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.