Binance introduceert dit jaar handelen met euro's

Binance is één van 's werelds grootste cryptocurrency exchanges op basis van handelsvolume. CEO Zhao Changpeng bracht vandaag via Bloomberg naar buiten dat de exchange klanten binnenkort toestaat om cryptovaluta te wisselen naar fiatvaluta zoals de euro.

ExchangeBinance

Binance introduceert dit jaar handelen met euro's
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

De exchange gaat het handelen met euro's, zogeheten euro trading pairs, later dit jaar toestaan vanuit Malta, vertelde Changpeng per telefoon. Het plan is om later andere fiatvaluta toe te voegen.

Veel van de populaire cryptocurrency exchanges staan enkel het handelen in cryptovaluta toe. Het voordeel daarvan is dat de handel in digitale valuta minder last heeft van regulatie. Daar tegenover staat dat klanten niet de mogelijkheid hebben om hun winst om te zetten naar fiatgeld. 

In het eerste kwartaal van het bestaan van Binance draaide het 150 miljoen dollar winst, met een dagelijks handelsvolume tussen de 1.4 en 1.5 miljard dollar. Op dit moment heeft het bedrijf 9 miljoen gebruikers; dat waren er 2 miljoen aan het begin van 2018.

Chanpeng gaf aan dat Binance binnenkort een exchange license ontvangt van Jersey, een eiland op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië. Het is het grootste van de Kanaaleilanden. Binance opent daar een kantoor met 100 medewerkers. Het bedrijf is ook in gesprek met autoriteiten en banken in Taiwan.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.