Cryptocurrency exchange Huobi zet in op decentralisatie

Huobi, één van de grotere cryptocurrency exchanges, heeft in een persbericht aangekondigd dat het gaat bouwen aan de volgende fase van het bedrijf. Met de lancering van het Huobi Chain Project (HCP) zet Huobi in op zelfregulatie en decentralisatie.

Exchange

Cryptocurrency exchange Huobi zet in op decentralisatie
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Het in Singapore gevestigde platform is van plan om 100 miljoen dollar te investeren in de Huobi Chain. Deze eigen blockchain moet de basis gaan vormen voor de werking van de exchange.

Huobi is van plan om een zogeheten decentralized autonomous organization (DAO) te worden. In zo'n organisatie is traditioneel management vervangen door code en beslissingen van de community. Er zijn geen derde partijen nodig om transacties te verifiëren, en er is geen centrale entiteit die leden van het netwerk controleert.

Leon Li, oprichter van de Huobi Group, vertelt:

We geloven in een decentrale toekomst. Het hoofddoel van Huobi Chain is om een centrale organisatie te transformeren naar een decentrale, die gedraaid wordt door de community. Onze droom is dat Huobi op een publieke blockchain draait, en een volledig decentrale en autonome organisatie is geworden.

DAO's zijn al jaren onderwerp van gesprek onder blockchain-enthousiastelingen. Waarschijnlijk is The DAO de meest bekende decentrale onderneming. Het bedrijf haalde in 2016 met een ICO $150 miljoen op, en verloor $50 miljoen door een hack. Dat verlies werd een week later ongedaan gemaakt, met een splitsing van de Ethereum-blockchain tot gevolg.

Ook Binance kwam in maart naar buiten met plannen om naast de huidige exchange ook een decentrale versie ervan te lanceren. Op dit moment zijn decentrale exchanges vaak nog wat trager en duurder dan centrale platforms.

Huobi staat nog aan het begin van de transformatie. Er worden mensen geworven voor de bouw van de blockchain, en de lancering ervan staat over 18 maanden gepland. De eerste stap wordt het migreren van een deel van de besluitvorming. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid dat de community beslist welke munten een plek krijgen op de exchange.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.