TradeIX helpt DHL om blockchaintechnologie te implementeren

DHL is een grote speler in de markt van leveringen en logistiek. De multinational heeft TradeIX gevraagd om ze te helpen bij het implementeren van blockchaintechnologie om goederen op een effectieve manier te kunnen volgen.

Adoptie

TradeIX helpt DHL om blockchaintechnologie te implementeren
0%
De redactie
Door De redactie

TradeIX is een bekende naam in de financiële industrie. In 2017 ontvingen ze de Best Innovator In Global Trade Award, en ook de prestigieuze Supply Chain Finance Innovation Of The Year Award wisten ze binnen te slepen in 2017. Dat heeft onder andere te maken met de lancering van het eigen blockchainplatform TIX.

Volgens de leiding van DHL stelt blockchaintechnologie ze in staat meer van hun werkprocessen te automatiseren en de kans op fouten te verminderen. Het bedrijf is onder andere op zoek naar manieren om de hele levenscyclus van goederen op een effectieve manier te volgen. Becky Taylor, Vice President of Commercial bij DHL, vertelt tijdens de conferentie Money20/20 in Amsterdam:

We kunnen zelf niet tot een aantrekkelijke prijs komen [voor klanten[, dus we zijn gaan samenwerken met Trade IX.

In de presentatie gaat DHL in op het onderzoek Blockchain in Logistics dat ze eerder dit jaar hebben laten doen door Accenture. Daaruit volgt dat blockchaintechnologie de volgende kansen ontsluit:

  1. Versnellen van wereldwijde logistiek door het wegnemen van fricties binnen alle processen die bij de logitiek betrokken zijn.
  2. Verbeteren van transparantie en traceerbaarheid binnen supply chains.
  3. Automatiseren van commerciële processen met behulp van smart contracts.

Dit is overigens niet de eerste keer dat DHL zich laat zien in combinatie met de blockchain. In maart kondigde DHL bijvoorbeeld aan dat ze samen met Accenture onderzoeken op welke manier blockchain fraude kan verminderen binnen supply chains in de farmaceutische industrie.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.