Japanse IT-gigant Fujitsu lanceert beloningssysteem op basis van blockchaintechnologie

Fujitsu heeft vandaag hun Fujitsu Intelligent Society Solution Blockchain Asset Service aangekondigd in een persbericht. Achter deze gigantische naam schuilt een cloudservice voor digitale punten, zegels, en coupons.

Adoptie

Japanse IT-gigant Fujitsu lanceert beloningssysteem op basis van blockchaintechnologie
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

De gespaarde digitale assets kunnen voor beperkte tijd gebruikt worden in daarvoor aangewezen gebieden. Denk aan touristische trekpleisters, markten, en winkelcentra. Het verzamelen en uitgeven van de punten wordt ondersteund door blockchaintechnologie.

De dienst stelt gebruikers in staat om punten te verzamelen door QR-codes te scannen op vooraf bepaalde plaatsen. De punten kunnen worden gewisseld voor coupons en andere digitale waardebonnen, die gebruikt kunnen worden op locaties in de buurt. Alle gegevens die door het systeem worden verzameld, worden opgeslagen op een blockchain.

Door het systeem te verbinden met evenementen en promoties, kunnen gebruikers van het platform volgens Fujitsu meer klanten aantrekken die bovendien een hogere bereidheid tonen om tot een aankoop over te gaan. Daarnaast stelt Fujitsu dat het gedrag van de klant beter kan worden geanalyseerd, waardoor marketingstrategieën effectiever kunnen worden bijgesteld.

Fujitsu heeft de verkoop van 100 licenties op het systeem als eigen target gesteld voor het einde van 2020. Maandelijks moet er 1.5 miljoen JPY (zo'n €11.500) voor worden betaald.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.