Indonesië erkent cryptovaluta als trading commodity

De Trade Ministrys Futures Exchange Supervisory Board (Bappebti) heeft besloten dat cryptocurrencies als commodities gezien moeten worden, en verhandeld mogen worden op de Indonesische exchanges. De Indonesische Bank (BI) erkent cryptovaluta nog niet als betalingsinstrument.

Regelgeving

Indonesië erkent cryptovaluta als trading commodity
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het hoofd van Bappebti's bureau voor markttoezicht en -ontwikkeling Dharma Yoga vertelt via kontan.co.id

Het hoofd van Bappebti heeft een besluit getekend om cryptovaluta de commodity-status te geven, zodat het verhandeld kan worden op de beurs.

Yoga vertelt dat het besluit volgt op vier maanden onderzoek naar de rol van cryptovaluta, en geeft aan dat crypto currencies het verdienen om als commodity gezien te worden.

De overheid van Indonesië zal snel komen met regelgeving ter ondersteuning van dit besluit. Die regelgeving heeft onder andere betrekking op exchanges, belastingen, AML-wetgeving, en financiëring van terrorisme.

Yoga geeft aan dat bij de totstandkoming van de regelgeving verschillende instanties betrokken zijn. Hij noemt de BI, de Financial Services Authority (OJK), de Taxation Directorate General, de Financial Transaction Reports and Analysis Centre (PPATK), en de anti-terrorisme eenheid National Police's Densus 88.

Ook nodigt Yoga bestaande cryptocurrency exchanges zoals Indodax en de crypto community van Indonesië uit om deel te nemen aan de gesprekken over wet- en regelgeving. Er moeten onder andere uitspraken gedaan worden over de type cryptovaluta die verhandeld mogen worden, de tick size, de tijden waarop gehandeld mag worden, en de manier waarop geschillen worden afgehandeld. 

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.