Poolse cryptocurrency exchange BitBay verhuist naar Malta

De prominente Poolse cryptocurrency exchange BitBay heeft aangekondigd naar Malta te verhuizen. De laatste Poolse bank die nog zaken wilde doen met de exchange heeft de stekker eruit getrokken.

Exchange

Poolse cryptocurrency exchange BitBay verhuist naar Malta
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

In de aankondiging legt BitBay uit:

In ‘die omstandigheden’ is het leveren van diensten met hoge kwaliteit niet meer mogelijk door de Poolse BitBay-exchange.

In de berichtgeving wordt niet naar buiten gebracht welke bank de samenwerking heeft opgezegd. Tot eind mei konden de Poolse BitBay-accounts worden gebruikt. Daarna blijft de exchange werken, maar withdrawals zijn pas weer mogelijk na 17 september.

Malta staat bekend om z'n vriendelijke klimaat voor cryptovaluta. Het wordt ook wel het Blockchain Island genoemd. In september 2017 heeft het land een Blockchain Taskforce in het leven geroepen om innovatie op dit gebied te versnellen, en Malta neer te zetten als technologische hub.

Naar verluid zit de National Bank of Poland (NBP) aan de andere kant van het spectrum. Het zou 91.000 zloty (~$27.000) hebben betaald voor de productie van een anti-cryptocurrency video. In december vorig jaar lanceerde het nog een campagne met de naam "Beware of Cryptocurrencies", waarbij gewaarschuwd werd voor het risico van het investeren in digitaal geld.

Afgelopen woensdag, een dag na de aankondiging van de verhuizing, schreef BitBay op twitter dat de Polish Financial Supervision Authority (KNF) ze gevraagd heeft om deel te nemen aan een blockchain working group. BitBay gaf daarin aan dat het de Poolse cryptocommunity niet in de steek laat.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.