Chinese president Xi Jinping noemt blockchain economische doorbraak

Xi Jinping heeft blockchaintechnologie genoemd als onderdeel van een nieuwe industriële revolutie, verantwoordelijk voor een wereldwijde economische hervorming.

Regionaal

Chinese president Xi Jinping noemt blockchain economische doorbraak
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

De president, die maandag sprak op een jaarlijkse conferentie georganiseerd door de Chinese Academy of Sciences, heeft het in zijn toespraak gehad over een nieuwe industriële revolutie die sinds het begin van de 21e eeuw aan de gang is.

Centraal daarin staat een nieuwe generatie informatie technologie, waarvan artificial intelligence, quantum computing, internet of things, en blockchaintechnologie onderdeel zijn:

Sinds het begin van de 21e eeuw, zien we een nieuwe industriële revolutie. Een revolutie die de globale financiële wereld herstructureert. Artificiële intelligentie, internet of things, en blockchain zijn daarin drijvende krachten.

Het nieuws is opmerkelijk omdat het contrast tussen China’s visie op blockchaintechnologie enerzijds en strenge maatregelen anderzijds ermee wordt benadrukt. Zo publiceerde China recent hun eigen blockchain-ratings, en stonden ze op het punt het handelen in cryptocurrency compleet te verbannen.

Al met al is het voor de adoptie en het beeld van blockchain(technologie) goed dat iemand als Xi Jinping zich er positief over uitlaat. Al eerder kwam uit China het bericht dat het de ontwikkeling en toepassing van blockchaintechnologie wilt versnellen. Ter ondersteuning van zijn speech kondigde Xi de bouw aan van nationale laboratoria die de ontwikkeling van nieuwe technologische infrastructuur moeten ondersteunen. 

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.