Zuid-Koreaans parlement komt met voorstel om ICO's toe te staan

In september 2017 kwam bericht vanuit Zuid-Korea: ICO's werden verbannen. Nu, zo'n 8 maanden later, komt het Zuid-Koreaanse parlement met een voorstel om binnenlandse ICO's toe te staan.

Regelgeving

Zuid-Koreaans parlement komt met voorstel om ICO's toe te staan
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Omdat de overheid in Zuid-Korea nog niet met richtlijnen en officiële maatregelen is gekomen, ziet Zuid-Korea dat bedrijven naar andere landen vertrekken om daar een ICO te lanceren. Niet alleen is dat een aderlating voor de Zuid-Koreaanse economie, ook de bedrijven worden onnodig op kosten gejaagd.

Op 28 mei kwam een delegatie van het Zuid-Koreaanse parlement bijeen. Het comité verwijt het de overheid dat er nog niet is gehandeld en gereageerd op de aantrekkende blockchainmarkt, ondanks dat het als kern-onderwerp op de agenda heeft gestaan voor het hervormen van deze sector.

De verwachting is dat het gesprek over blockchaintechnologie en ICO's binnen de muren van het parlement versneld gevoerd gaat worden. Het comité meldt:

We moeten een werkgroep oprichten om de transparantie van de handel in cryptovaluta te verbeteren. Daar moeten experts uit de industrie bij betrokken zijn. De overheid zou ook een nieuw comité moeten oprichten die zich buigt over de totstandkoming van nieuwe regelgeving. Daar gaan wij ook aan bijdragen, via het National Assembly Standing Committee.

Deze berichtgeving past bij andere positieve geluiden rondom cryptogeld in Zuid-Korea. Eerder werd al gemeld dat er in Zuid-Korea naar nieuwe regelgeving rondom ICO's werd gekeken, en dat de FSS (de Financial Supervisory Service) zich milder zou opstellen tegenover handel in crypto currencies.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.