Monumenten en standbeelden gerelateerd aan cryptocurrencies in de maak

Ondanks dat cryptovaluta nog het terrein zijn van early adopters, worden belangrijke aspecten ervan al vastgelegd in de vorm van monumenten en standbeelden. 

Regionaal

Monumenten en standbeelden gerelateerd aan cryptocurrencies in de maak
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

In maart dit jaar werd het eerste publieke bitcoin-monument onthuld in de Sloveense stad Kranj. Een rotonde in de op vier na grootste stad van Slovenië is nu bekleed met een grote 'B'. De rotonde verbindt twee wegen in het centrum van de stad. Het monument is tot stand gekomen in samenwerking met Bitstamp, blockchainbedrijf 3fs, en de inwoners zelf:

We hebben inwoners via Facebook gevraagd om mee te denken over de aankleiding van de nieuwe rotonde. Dit was één van de eerste ideeën die we ontvingen. In Kranj zijn veel bedrijven gevestigd die high tech bezig zijn.

In Kiev is men naar verluid bezig met de ontwikkeling van een standbeeld van Satoshi Nakamoto. Het idee is om het standbeeld te plaatsen waar voorheen het standbeeld van Lening heeft gestaan. 

Ook in Londen zijn er plannen om cryptovaluta vast te leggen. Daar staat een publieke sculptuur op de planning met de naam “Crypto Connection - powered by Eidoo”. Met de sculptuur moet het veranderende financiële landschap worden uitgebeeld: een ogenschijnlijk tijdelijke trend, gebouwd om de grillen van de tijd te weerstaan.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.