China publiceert blockchain-ratings - Ethereum #1, Bitcoin #13

Het Chinese ministerie van industrie en informatie heeft vandaag de blockchain-ratings die het eerder heeft aangekondigd gepubliceerd. De lijst wordt aangevoerd door Ethereum, en Bitcoin volgt op nummer 13.

MarktEthereum

China publiceert blockchain-ratings - Ethereum #1, Bitcoin #13
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

China's Ministry of Industry and Information Technology kondigde recent aan dat het ratings van blockchainprojecten gaat publiceren. Deze ratings zijn onderdeel van Beijing's programma om cryptogeld te reguleren, en volgt op de aankondiging op een nationale standaard voor blockchaintechnologie.

Op de Chinese website cena.com.cn zijn de resultaten bekendgemaakt. Het is volgens het ministerie de eerste publieke blockchain index, en de lijst wordt maandelijks bijgewerkt.

De resultaten:

 1. Ethereum
 2. Steem
 3. Lisk
 4. NEO
 5. Komodo
 6. Stellar
 7. Cardano
 8. IOTA
 9. Monero
 10. Stratis
 11. Qtum
 12. BitShares
 13. Bitcoin
 14. Verge
 15. Waves
 16. Ethereum Classic
 17. Ripple
 18. Dash
 19. Siacoin
 20. Bytecoin
 21. Litecoin
 22. Ark
 23. Zcash
 24. Nano
 25. Bitcoin Cash
 26. Decred
 27. Hshare
 28. NEM

De projecten zijn beoordeeld op technologie, applicatie (nut), en creativiteit. Of er een rapport gepubliceerd wordt over de beoordeling (per project) is nog niet bekend.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.