Coinbase lanceert nieuwe producten voor institutionele beleggers

Coinbase heeft vier nieuwe producten en diensten gelanceerd om de cryptomarkt toegankelijker te maken voor grote instituten: Coinbase Custody, Coinbase Prime, Coinbase Markets, en Coinbase Institutional Coverage Group.

ExchangeCoinbase

Coinbase lanceert nieuwe producten voor institutionele beleggers
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Coinbase Custody is een dienst ter bewaring van digitale assets waarbij de nadruk ligt op veiligheid en traceerbaarheid. Denk aan audit trails, IP whitelists, en verschilende financiële limieten. Volgens Coinbase is het gebrek aan zo'n product een belangrijke reden waarom instituten nog niet deelnemen aan de cryptomarkt:

Wanneer met met deze instellingen praten, vertellen ze ons dat het grootste probleem dat ze weerhoudt van deelname aan de markt het gebrek aan een betrouwbare bewaarder van digitaal geld is.

Naar schatting van Coinbase zelf staat er zo'n 10 miljard dollar klaar om de markt in te vloeien:

Volgens sommige schattingen staat er $10 miljard aan institutioneel geld aan de zijlijn te wachten.

Coinbase is al bekend als 1 van de exchanges met de hoogste liquiditeit. De exchange krijgt de naam Coinbase Market, en ter verbetering van de exchange wordt een developmentkantoor in Chicago geopend. Er worden nieuwe features ontwikkeld, zoals low latency performance, en institutional connectivity and access.

Coinbase Prime is een ander product dat gelanceerd is, en dient als professioneel handelsplatform voor instituten en grote beleggers. De nadruk ligt onder andere op betere support en onboarding, en dat wordt vorm gegeven door de oprichting van de Coinbase Institutional Coverage Group:

Onze Institutional Coverage groep is exclusief gericht op het dienen van de belangen van institutionele klanten. Ons aanbod: sales, onderzoek, marktoperatie, en klantondersteuning.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.