Satoshi Radio #146

Podcasting 2.0: overspoel je favoriete podcast met een constante stroom aan sats

Gisteren was het weer zo ver, de maandelijkse liveshow van Satoshi Radio. We praatten over streaming payments voor podcasts, een lange lijst van bullish nieuws, en blikken terug op de rechtszaak tussen Bitonic en DNB. Luisteren dus!

PodcastBitcoin

Podcasting 2.0: overspoel je favoriete podcast met een constante stroom aan sats
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

First things first. Aflevering 146 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTubeSpotify en iTunes.

Streaming sats

“Je kan tegenwoordig podcast steunen, simpelweg door er naar te luisteren”, vertelt Bart. Met deze woorden opent hij een gesprek over wat bekend staat als Podcasting 2.0.

Anno 2021 zijn er honderden, zo niet duizenden, Nederlandse podcasts. Vaak worden ze gemaakt voor een appel en een ei, want uit de kosten komen is voor slechts een klein aantal podcasts weggelegd. Tot nu toe dan, want vanuit de bitcoinwereld wordt een oplossing aangereikt om het voor luisteraars makkelijker te maken om hun favoriete podcast te ondersteunen.

Hoe? Simpel! Je opent een podcastapp, kiest een aflevering, geeft aan hoeveel sats je er per minuut aan wil besteden, en drukt op play. Vanaf dat moment start een constante stroom aan sats in de richting van de podcastproducent, door de kanalen van bitcoins Lightning Network. Hoor je iets waar je heel blij van wordt, of waar je veel van geleerd hebt? Dan laat je dat luid en duidelijk met je portemonnee horen, door je bijdrage te boosten.

Wij hebben besloten om Nederlandstalige bitcoinpodcasts op deze manier te gaan beluisteren. Doe je mee? Meer over Podcasting 2.0 hoor je hier.

All in, of niet?

“Heren! Ik werd heel blij van de podcast met Preston Pysh en Guy Swan”, schrijft luisteraar Maarten. “Daarom rees de vraag waarom ik in vredesnaam nog iets anders zou aanhouden dan bitcoin. Wat is jullie gedachte daarover?”

Goede vraag. Bert begint ons antwoord met een verhaal over ‘risk appetite’ en ‘conviction’. Hoeveel risico wil en kan je nemen? Het antwoord hangt samen met je levensfase, verantwoordelijkheden, optionaliteit en persoonlijkheid. En hoe overtuigd ben je écht van het idee dat je al je vermogen in één asset steekt?

Peter neemt na de les van Bert het stokje over met de oproep om te zoeken naar de antithese. Klopt je overtuiging wel? Hoe groot acht je de kans dat bitcoin faalt? Welke scenario’s zie je?

De antwoorden hoor je hier. Zin om te lezen over bitcoinrisico’s? We’ve got you covered.

De week in vogelvlucht

Hadden we net afscheid genomen van één van onze darlings, komt hij in deze liveshow gewoon weer terug: het bullish kwartiertje. Maak er maar gerust een uurtje van, want er is afgelopen week nogal wat gebeurd. We hebben het over de bitcoinprijs die keldert, plaatsen daar een bullish kanttekening bij, zien dat de hashrate op recordhoogte is aanbeland, duiken in de Amerikaanse ETF-manie en bespreken talloze nieuwtjes uit institutionele hoek.

Kortom: genoeg materiaal voor een stevige wandeling.

Tesla en bitcoin

Een bitcoinweek is niet af als Elon Musk niet in opspraak is geraakt. Deze week kwam hij positief in het nieuws, met het bericht dat Amerikanen bitcoin kunnen gebruiken om hun gloednieuwe Tesla mee te betalen. Wat er daarna met de bitcoins gebeurt? ‘Helemaal niets’, zegt Elon Musk. En dat is precies waarom dit nieuws het vermelden waard is.

Bitonic versus DNB: ronde 1

Afgelopen week waren alle ogen gericht op Rotterdam. Nee, niet omdat de studio van Satoshi Radio er gehuisvest is, maar omdat daar een rechtszaak te volgen was tussen Bitonic en De Nederlandsche Bank. Ronde 1 in een zaak die draait om een – volgens de sector onwettig – opgelegde eis in de registratieprocedure die bedrijven door moeten om in Nederland op de markt actief te mogen zijn.

Het Twitter-draadje van Bart geeft helder weer hoe de zaak is verlopen, maar in audiovorm komt hij nóg beter uit de verf.

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart MolPeter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 147, tot dan!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.