Satoshi Radio #143

Bitcoin en de verkiezingen: welke opties heb je?

In aflevering 143 van Satoshi Radio hebben we het over bitcoin en de verkiezingen. Wat melden de partijen erover? Daarnaast praten we over reflexiviteit, een stelling van Peter Schiff, en een boel bullish nieuwtjes.

PodcastBitcoin

Bitcoin en de verkiezingen: welke opties heb je?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

First things first. Aflevering 143 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTubeSpotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • 00:00:00 - Opening van de show
  • 00:17:40 - Sentikilometer
  • 00:27:30 - De stelling van Peter Schiff
  • 00:42:30 - De voor- en nadelen van BlockFi
  • 00:50:00 - De waarschuwing van de Lelie
  • 01:01:00 - China bans miners, again...
  • 01:07:15 - De theorie achter reflexiviteit
  • 01:25:00 - Bitcoin en de verkiezingen

Sentimenteel

Normaliter staan we met LekkerCryptisch niet stil bij het sentiment van de dag. Dat kan immers van uur tot uur veranderen en is het terrein van ruis in plaats van signaal. Maar tijdens de podcast maken we een uitzondering. In een kwartier nemen we het sentiment van de afgelopen week door, van opvallende uitspraak van Jack Dorsey, via een roepende Peter Schiff, naar Tim Draper die nog eens een boude voorspelling doet.

Het overzicht van de beste ruis van afgelopen week hoor je hier.

De stelling van Schiff

Je kent het wel. Er gebeurt iets op de bitcoinmarkt, en Peter Schiff is er als de kippen bij om er wat over te roepen op Twitter. Als er ook maar een kleine opening is om een steek onder water te geven, maakt deze beurshandelaar daar graag gebruik van. Meestal negeren we deze Schiff, maar afgelopen week kwam hij met een interessante stelling:

“Investeerders kopen geen goud omdat ze zich geen zorgen maken over inflatie”, aldus Schiff. Is dat zo? De discussie die volgde, hoor je hier.

Bitcoin (uit)lenen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die stellen hun bitcoins nooit meer van de hand te doen. Hoe ze dan hun boodschappen en vaste lasten betalen? Door hun waardevaste bitcoins uit te lenen voor andere valuta, zoals de euro of de dollar. Dat kan decentraal, via HodlHodl, of met behulp van een centrale partij, zoals BlockFi.

We bespreken in een kleine tien minuten de voor- en nadelen hiervan.

FATF versnelt

Het was niet alleen maar goed nieuws afgelopen week. Simon Lelieveldt, vriend van de show en voor intimi beter bekend als De Lelie, ziet dat de FATF nieuwe aanbevelingen rond de regulering van cryptovaluta in de snelkookpan heeft gestopt.

Wat dat betekent? Dat hoor je hier.

Reflexiviteit

“Vorige week hield Bert een verhaal over reflexibiliteit”, schrijft een luisteraar ons. “Dat volgde ik niet helemaal. Hij had het erover dat wanneer er bijvoorbeeld 1 miljard dollar in de markt stroomt, de market cap veel meer dan dat toeneemt. Dat snap ik niet. Want de market cap ís toch nog niets anders dan de instroom in de markt?”

Goede vraag, met een goed antwoord.

Bitcoinverkiezingen

Over minder dan twee weken zijn de Tweede Kamerverkiezingen alweer achter de rug. Benieuwd wat alle partijen over bitcoin te melden hebben in hun programma? Bart heeft het voor je uitgezocht en het resultaat “zal je shockeren”, zegt hij.

Benieuwd geworden? Hier krijg je een inkijkje in Barts speurwerk.

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart MolPeter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 144, tot dan!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.