Bitcoin en de verkiezingen: welke opties heb je?
First things first. Aflevering 143 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- 00:00:00 - Opening van de show
- 00:17:40 - Sentikilometer
- 00:27:30 - De stelling van Peter Schiff
- 00:42:30 - De voor- en nadelen van BlockFi
- 00:50:00 - De waarschuwing van de Lelie
- 01:01:00 - China bans miners, again...
- 01:07:15 - De theorie achter reflexiviteit
- 01:25:00 - Bitcoin en de verkiezingen
Sentimenteel
Normaliter staan we met LekkerCryptisch niet stil bij het sentiment van de dag. Dat kan immers van uur tot uur veranderen en is het terrein van ruis in plaats van signaal. Maar tijdens de podcast maken we een uitzondering. In een kwartier nemen we het sentiment van de afgelopen week door, van opvallende uitspraak van Jack Dorsey, via een roepende Peter Schiff, naar Tim Draper die nog eens een boude voorspelling doet.
Het overzicht van de beste ruis van afgelopen week hoor je hier.
An excellent and inspiring introduction to, and reminder of, #Bitcoin's value to the world, all through a comprehensive and historical lens on money. https://t.co/7XsLye608n
— jack (@jack) March 3, 2021
De stelling van Schiff
Je kent het wel. Er gebeurt iets op de bitcoinmarkt, en Peter Schiff is er als de kippen bij om er wat over te roepen op Twitter. Als er ook maar een kleine opening is om een steek onder water te geven, maakt deze beurshandelaar daar graag gebruik van. Meestal negeren we deze Schiff, maar afgelopen week kwam hij met een interessante stelling:
#Gold falling and #Bitcoin rising in the face of massive money printing doesn't mean Bitcoin has replaced gold as the preferred store of value. In reality, investors are not buying gold because they're not worried about #inflation. They're confident the Fed has it under control.
— Peter Schiff (@PeterSchiff) March 3, 2021
“Investeerders kopen geen goud omdat ze zich geen zorgen maken over inflatie”, aldus Schiff. Is dat zo? De discussie die volgde, hoor je hier.
Bitcoin (uit)lenen
Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die stellen hun bitcoins nooit meer van de hand te doen. Hoe ze dan hun boodschappen en vaste lasten betalen? Door hun waardevaste bitcoins uit te lenen voor andere valuta, zoals de euro of de dollar. Dat kan decentraal, via HodlHodl, of met behulp van een centrale partij, zoals BlockFi.
We bespreken in een kleine tien minuten de voor- en nadelen hiervan.
FATF versnelt
Het was niet alleen maar goed nieuws afgelopen week. Simon Lelieveldt, vriend van de show en voor intimi beter bekend als De Lelie, ziet dat de FATF nieuwe aanbevelingen rond de regulering van cryptovaluta in de snelkookpan heeft gestopt.
Yep, next steps on the FATF front where they continue to move forward to change/adapt rules for crypto. With an announcement of a new consultation... which seems to be a bit strange....https://t.co/2YACv8oN1l pic.twitter.com/WRIRIaa8Ql
— Simon Lelieveldt (@finhstamsterdam) March 4, 2021
Wat dat betekent? Dat hoor je hier.
Reflexiviteit
“Vorige week hield Bert een verhaal over reflexibiliteit”, schrijft een luisteraar ons. “Dat volgde ik niet helemaal. Hij had het erover dat wanneer er bijvoorbeeld 1 miljard dollar in de markt stroomt, de market cap veel meer dan dat toeneemt. Dat snap ik niet. Want de market cap ís toch nog niets anders dan de instroom in de markt?”
Goede vraag, met een goed antwoord.
Bitcoinverkiezingen
Over minder dan twee weken zijn de Tweede Kamerverkiezingen alweer achter de rug. Benieuwd wat alle partijen over bitcoin te melden hebben in hun programma? Bart heeft het voor je uitgezocht en het resultaat “zal je shockeren”, zegt hij.
Benieuwd geworden? Hier krijg je een inkijkje in Barts speurwerk.
Satoshi Radio
De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Peter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.
Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:
Volgende week zijn we terug met aflevering 144, tot dan!
Iedereen heeft een mening
Onder de noemer Opinie
schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm.
We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om
te delen, duiden en ondertitelen.