Satoshi Radio #139

‘Januari 2021 was de beste bitcoin maand ooit’

In aflevering 139 van Satoshi Radio stellen we levensvragen. Is bitcoin een religie? Is de aankoop van bitcoin eenrichtingsverkeer? De antwoorden gaan diep, net als de terugblik op januari: ‘de beste bitcoinmaand ooit!’

PodcastBitcoin

‘Januari 2021 was de beste bitcoin maand ooit’
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

First things first. Aflevering 139 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • 00:00:00 - Opening van de show en mededelingen
  • 00:09:30 - Drukte bij exchanges en brokers
  • 00:14:20 - Donaties
  • 00:17:15 - Wanneer zet je Bitcoin om naar fiat?
  • 00:25:50 - Is Bitcoin een religie?
  • 00:44:50 - Hoe leg je aan je vrienden uit dat Bitcoin niet te hacken is?
  • 01:02:22 - Terugkijken op de beste Bitcoin maand ooit
  • 01:06:30 - Bullish kwartier van Ome Peet
  • 01:31:00 - Wat blijft er over van GME?
  • 01:46:55 - Wat gaat Bitcoin doen? Bert legt het je uit.

Drukte

In de eerste 8 dagen van 2021 steeg de koers van zo'n 29.000 naar bijna 42.000 dollar, een stijging van 45 procent. Zo’n koersontploffing blijft niet onopgemerkt en trekt, vaak via de slagkracht van radio en televisie, de aandacht van tienduizenden mensen die zoeken naar manieren om hun geld aan het werk te zetten.

Soms neemt het zo’n enorme vlucht, dat exchanges en brokers de toestroom niet meer in toom kunnen houden. Aanleiding voor ons om er even over te praten.

Van bitcoin naar fiat

Sinds de Nodezaak is geopend, schieten de nieuwe bitcoin nodes als paddestoelen uit de grond. Alleen deze week telden we al 10 (!) nieuwe. Die van Joris bijvoorbeeld, die melding bij ons maakte van zijn telg. Hij stelde ook een vraag: “Wat is eigenlijk het kantelpunt waarop je bitcoin weer gaat omzetten naar fiatgeld? Of blijft bitcoin een levenslange afdekking tegen inflatie en het huidige geldsysteem?”

Ons antwoord hoor je hier.

Geloven in bitcoin

Luisteraars van de podcast blijken niet alleen kundig in het optuigen van nieuwe nodes, maar ook in het stellen van vragen. “Ik ben ook blootgesteld aan bitcoin, omdat ik net als jullie het geloof erin deel en hoop op een mooie toekomst met vervulde dromen”, schrijft Ronny. “Maar wat als...? Dit is de vraag die mij bezighoudt. Ik blijf speuren naar alternatief bewijs. Hoe en wanneer gaat het mis?”

Het leidt tot een mooi gesprek over een belangrijke levensvraag: is bitcoin een religie?

De beste bitcoin-maand ooit

Dit is de aflevering van februari en dus een mooie aanleiding om even terug te kijken naar wat januari heeft gebracht. En wat blijkt als je alles op een rij zet? Dit was de beste bitcoin-maand ooit. Vinden wij.

Wat blijft er over van GME?

Vorige week spraken we uitgebreid over het GameStop-decable. Een week later zijn de stofwolken een beetje opgetrokken en kunnen we de balans opmaken. Wat is er over van $GME? Is wat er gebeurde illegaal? Wat deed Robinhood eigenlijk?

Je hoort het hier.

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Peter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 140, tot dan!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.