Satoshi Radio #135

Rekenen in satoshi, de doorbraak van Lightning en wordt 1 bitcoin onbereikbaar?

Met aflevering 135 van Satoshi Radio gaan we het nieuwe jaar in. We praten over Strike Global, de censuur van Blockseer, retailbeleggers, of 1 bitcoin bezitten nog bereikbaar is en... krijgen een doorwrochte marktupdate van Bert.

PodcastBitcoin

Rekenen in satoshi, de doorbraak van Lightning en wordt 1 bitcoin onbereikbaar?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

First things first. Aflevering 135 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • 00:00:00 - Opening van de show
  • 00:06:50 - Donaties
  • 00:12:00 - Is de censuur van Blockseer gevaarlijk?
  • 00:34:20 - Was dit het omslagpunt? Is de retail er?
  • 00:46:40 - Strike Global van Jack Mallers
  • 00:59:00 - Bullish Kwartier
  • 01:20:20 - Het bezitten van 1 Bitcoin is onbereikbaar
  • 01:24:20 - Moeten we niet praten over Satoshi’s in plaats van Bitcoin?
  • 01:36:50 - Marktupdate van Bert

Censuur

“Hebben jullie het nieuws gehoord dat een tweede bitcoinminer zich heeft aangesloten bij de censuurpool?”, vroeg luisteraar Klaas. “Is dit een trend om ons zorgen over te maken?”

Klaas doelt hier op Blockseer, een dochterbedrijf van Marathon Patent Group en DMG Blockchain Solutions, actief op het gebied van blockchainanalyse en mining. Bijzonder aan hun miningpool is de doelstelling om enkel ‘schone’ blocks te produceren.

Je hoort hier wat ze daarmee bedoelen en of dat een gevaar vormt voor bitcoin.

Massa

“Bitcoinhype lijkt terug van weggeweest”, kopte het AD gisteren. De telefoon staat bij de Nederlandse cryptobedrijven weer roodgloeiend en alle zeilen moeten bijgezet worden om het groeiende aantal klanten te kunnen helpen. Is dit het omslagpunt? Zijn de retailbeleggers terug? Onze gedachten daarover hoor je hier.

Google Trends Bitcoin, January 2021
Het zoekwoord ‘bitcoin’ wordt sindskort op Google weer steeds vaker ingetypt (bron)

Strike

“Vandaag verandert de wereld”, schrijft Strike-oprichter Jack Mallers. “De manier waarop waarde uitgewisseld wordt tussen mensen gaat een nieuw tijdperk in. Verstuur geld over de hele wereld, op ieder moment, in seconden, en zonder kosten.”

Ja, dat is nogal een belofte. Het wordt nog spannender als je weer dat het Lightning Network ten grondslag ligt aan dit nieuwe betaalnetwerk. Hoe dat werkt? En of het kan voldoen aan Jack’s grote belofte? Je hoort het hier.

Marktupdate

In deze aflevering pakt Bert uit met een uitgebreide marktupdate. Hij neemt de huidige koersstijging door, legt uit wat een ‘supercycle’ is, en heeft het over dingen trends rond de grootte van de blockchain, transactievolume, het aantal adressen, hashrate en activiteit op exchanges. Luisteren dus!

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Peter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 136.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.