Satoshi Radio #133

Ripple versus de SEC, MicroStrategy koopt door en tips voor een veilig online leven

Het was het weekje wel in cryptoland. In episode 133 van Satoshi Radio praten we over het gestrekte been van de SEC jegens Ripple, klantgegevens van Ledger die op straat zijn beland en wat Michael Saylor en Elon Musk met elkaar te maken hebben.

PodcastBitcoin

Ripple versus de SEC, MicroStrategy koopt door en tips voor een veilig online leven
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Enfin, first things first. Aflevering 133 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • 00:00:00 - Opening van de show
 • 00:06:15 - Satoshi Radio Merch
 • 00:07:40 - De donatie van de Lightning King
 • 00:09:07 - Donaties
 • 00:22:10 - Donatievraag: Is het splitsen van je seed een goed idee?
 • 00:30:25 - Multi-sig wallet met Casa
 • 00:36:10 - Bullish Kwartier
 • 01:03:05 - Het Sentiment van Bert
 • 01:09:15 - De Ledger Hack (data van klanten op straat)
 • 01:24:30 - Tips voor een veiliger online leven
 • 01:34:40 - Handige tips voor DCA-fanaten
 • 01:35:50 - Ripple in de problemen met de SEC
 • 01:51:40 - De onderwerpen die de aflevering niet haalden

Ripple op het matje geroepen

De Amerikaanse beurswaakhond SEC wil Ripple aanpakken. Het bedrijf heeft sinds 2013 zo’n 1,3 miljard dollar verdiend aan de verkoop van cryptocurrency XRP. Maar dat verliep niet helemaal volgens de regels, volgens de SEC, en dus moet het betaalbedrijf voor de rechter verschijnen.

Wat betekent dit voor Ripple en diens XRP? Is dit een aanval op cryptovaluta in het algemeen? Heeft het impact op ether en bitcoin? Hier hoor je hoe wij erover denken.

Persoonlijke gegevens op straat

In juli dit jaar vond een hack plaats in het hart van de cryptowereld. Hardware wallet-fabrikant Ledger maakte toen wereldkundig dat hackers de persoonlijke informatie van duizenden klanten hadden buitgemaakt. Iets meer dan een week geleden werd die data te vondeling gelegd, uiteraard tot schrik van veel mensen.

‘Vervelend’, denk je wellicht, maar er is meer aan de hand. Uit de gegevens blijkt dat er van veel meer mensen gegevens zijn gelekt dan Ledger in eerste instantie meldde. Andreas Antonopoulos vat het sentiment samen: “Ledger is offering a lesson on how NOT to respond to a breach. So far, they've done almost everything wrong.”

Meer hierover hoor je hier.

Veilig internetten

Na de Ledger-hack kregen we vragen in de categorie online veiligheid. Hoe voorkom je dat je persoonlijke gegevens in handen van kwaadwillenden belanden? Hoe kan je een hardware wallet het best gebruiken? Wat is een goed wachtwoord en hoe sla je die dan op?

Bart is op onderzoek uitgegaan en deelt zijn bevindingen hier.

Elon Musk en Michael Saylor

Sommige afleveringen starten we met een rondje sociale media. Gewoon om even een beeld te geven van het sentiment. De afgelopen weken was dat vaak een bullish kwartiertje, maar dit keer lukte het niet om het binnen vijftien minuten af te handelen.

Zo zagen we Peter McCormack met een grap over de rug van XRP-bezitters, Michael Saylor die meldt dat zijn MicroStrategy nog meer bitcoin aangekocht heeft, dat Grayscale op dinsdag – één dag dus – 12.319 BTC aan zijn fonds heeft bijgeschreven en dat Anthony Scaramucci op CNBC vertelt dat “bitcoin aan het begin staat van zijn leven als asset class.”

De meest opvallende tweet kwam deze week van Elon Musk. Hij attendeerde zijn 41 miljoen volgers op het bestaan van bitcoin met een opvallende afbeelding. Michael Saylor was er als de kippen bij, en bereikte het nieuws met het gesprek dat tussen hem en Elon volgde. 

Het hele bullish kwartier – dat een half uur duurde – hoor je hier.

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Peter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 134 – de maandelijkse liveshow, die dit keer ook als jaarafsluiting fungeert. Kijken dus!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.