MicroStrategy als hedge fund, kwantitatieve verruiming versnelt en Nigel Farage over ‘funny money’
Het komt regelmatig voor dat we langer dan anderhalf uur aan het praten zijn. Wat minder vaak gebeurt, is dat we na 100 minuten kletsen nog maar op de helft verwerkt hebben van wat we hadden klaarstaan om over te praten. Zo’n week was het dus.
Enfin, first things first. Aflevering 131 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- 00:00:00 - Opening van de show
- 00:05:30 - De oproep van Bert aan de luisteraars
- 00:12:00 - De Bitcoin Standaard Nederlandse vertaling
- 00:14:30 - Donaties
- 00:27:33 - Giga Chad Michael Saylor leent geld om BTC te kopen
- 00:47:00 - VUL JE SEED PHRASE NERGENS IN
- 00:54:00 - BTC dust attacks
- 00:56:00 - De Tragedie van de Meent deel 2
- 01:13:30 - Waarom de 21 miljoen onveranderlijk is (volgens Ari Paul)
- 01:17:00 - Ralph Hamers van ING voor de rechter
- 01:24:00 - Lagarde heeft weer nieuwe inktcartridges en print direct 500 miljard Euro
- 01:34:30 - Nigel Farage over BTC (en meer)
- 01:39:00 - Technische storing
- 01:40:00 - Einde storing
- 01:41:00 - satcentparity.com
- 01:42:00 - Sats en Bits
- 01:44:00 - Rafael van Glassnode en zijn indicators
MicroStrategy’s hefboom
Michael Saylor weet zichzelf iedere week in de spotlights te zetten. Nou ja, hij wordt er ook vakkundig ingezet door een aantal prominente Bitcoiners.
MicroStrategy has purchased approximately 2,574 bitcoins for $50.0 million in cash in accordance with its Treasury Reserve Policy, at an average price of approximately $19,427 per bitcoin. We now hold approximately 40,824 bitcoins.https://t.co/nwZcM9zAXZ
— Michael Saylor (@michael_saylor) December 4, 2020
Het bedrijf vulde de balans deze week nog eens met 2.574 bitcoins aan. Dat brengt het totaal aantal op 40.824 BTC. Genoeg? Dat niet, want wat MicroStrategy betreft komt er meer bij. Hoe? Door gebruik te maken van een hefboom. Hier vertellen we je meer over de week van Saylor.
Seed
In de wereld van bitcoin fungeer je als je eigen bank. Tof, maar je krijgt er wel verantwoordelijkheden bij die je eerder uitbesteed had aan een andere partij: het veilig bewaren van je geld. De zogeheten recovery seed speelt daarin een cruciale rol. In deze show willen we één ding onderstrepen: vul die seed nergens in. Waarom? Dat hoor je hier.
Fresh round of ledger scam texts went out yesterday using targets' real names. Have had three people reach out about it.
— Matt Odell (@matt_odell) November 29, 2020
Warn your crew and remind them of proper seed phrase (secret backup words) best practices.
- Stored offline.
- Only entered directly in ledger, not computer!
Tragedie van de Meent
In de vorige aflevering is gesproken over de Tragedy of the Commons. Een discussie die geen bevredigend einde kende en dus vervolg behoefde. We stellen daarom de vraag of het wel zo is dat alle meenten gedoemd zijn om te mislukken. Het werd een interessant gesprek over individualisme, winststreven, schaal en broodnodige context bij één van de meest geciteerde principes.
Bazooka’s
Op de valreep voor de start van de show kwam de Europese Centrale Bank naar buiten met ‘het bericht die je wist dat zou komen’: de rente blijft laag en het opkoopprogramma om de economie van de eurozone mee te stimuleren, wordt verbreed. Er wordt 500 miljard euro extra uitgetrokken, waarmee de totale omvang van het programma op1850 miljard euro uitkomt.
In de Verenigde Staten neemt de geldhoeveelheid nog veel rapper toe. Maar liefst 35% van alle dollars in circulatie zijn in de afgelopen 10 maanden geprint. Meer van dit soort feiten horen? Wil je weten wat het effect hiervan is op andere asset classes? En hoe bitcoin in dit plaatje past? Je hoort het hier.
Satoshi Radio
De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Peter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.
Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:
Volgende week zijn we terug met aflevering 132!
Iedereen heeft een mening
Onder de noemer Opinie
schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm.
We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om
te delen, duiden en ondertitelen.