Satoshi Radio #129

Black Friday: Wordt er aan de stoelpoten van bitcoin gezaagd?

Donderdag was het weer zover: de maandelijkse liveshow van Satoshi Radio. We hoopten dat bitcoin live een prijsrecord zou schrijven, maar het werd een Black Friday-uitverkoop. Maar waarom? Dit, en meer, hoor je in aflevering 129.

PodcastBitcoin

Black Friday: Wordt er aan de stoelpoten van bitcoin gezaagd?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Qua timing kon het beter. Op de dag voor de liveshow daalde de prijs van bitcoin op een tempo waar je U tegen zegt. En dat terwijl we een nieuwe all time high hadden beloofd. Maar het mocht de pret niet drukken. Met meer dan 160 kijkers hebben we er een mooie liveshow van gemaakt.

Goed, first things first. Aflevering 129 van Satoshi Radio is te zien of te beluisteren op YouTube, Spotify en iTunes. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Prijsdaling, so what?

Als je al een tijdje rondloopt in de wereld der cryptovaluta, weet je dat het sentiment snel kan omslaan. Na enkele weken van sterke prijsstijging, daalde de koers deze week flink. En dat nét voordat de koers een nieuwe all time high zou aantikken. Zuur, maar we laten ons niet kennen.

Net als vorige week doen we verslag van wat er op sociale media gezegd wordt over bitcoin. Wat blijkt? Naast grappen over Black Friday-kortingen en tirades van bitcoin bashers als Nouriel Roubini en Peter Schiff, zijn er genoeg berichten te vinden die helpen om de moed erin te houden.

Luisteren dus!

The Seven

The Seven, The Boys

We blijven innoveren bij Satoshi Radio. In deze liveshow introduceren we “The Seven”. Een nieuw onderdeel dat draait om de superhelden van de cryptowereld. Iedere maand, tijdens de liveshow, evalueren we de lijst en moet één van de zeven superhelden plaats maken voor een nieuwe.

Omdat het de eerste keer is, mochten de kijkers en luisteraars live de lijst samenstellen. Michael Saylor staat erop natuurlijk, naast Plan B. Wie nog meer? Dat hoor je hier.

Ethereum 2.0

Over 2 dagen is het zover: de lancering van Ethereum 2.0. Het huidige netwerk loopt te vaak tegen z’n limieten aan. Voor miners handig, want hun inkomsten stijgen erdoor, maar voor gebruikers en ontwikkelaars van decentrale applicaties is het funest.

Er moet dus actie ondernomen worden. Daarom zijn er twee bouwplannen bedacht: één voor de korte en middellange termijn, en één voor de lange termijn. Die laatste heeft de naam Ethereum 2.0 en geeft het vooruitzicht op een netwerk dat de vraag kan verwerken die past bij wat door moet gaan voor de computer van de wereld.

Meer weten? Dan moet je hier verder luisteren.

What The FATF?

We konden er niet omheen: vlak voordat bitcoin zijn vrije koersval inzette, verscheen in de media een gerucht over strengere Amerikaanse regels rond het gebruik van ‘unhosted wallets’. Unhosted wattes? Geen zorgen, we leggen hier alles in normale taal uit en filosoferen kort over deze vraag: wordt er aan de stoelpoten van bitcoin gezaagd?

Satoshi Radio

De hosts van deze aflevering zijn Bart Mol, Peter Slagter en Bert Slagter. Satoshi Radio is te vinden op Twitter. De show nabespreken met medeluisteraars kan op Telegram.

Zonder de ondersteuning van deze bedrijven, zouden we de podcast niet kunnen produceren:

Volgende week zijn we terug met aflevering 130!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.